10 Reasons you should start drinking loose-leaf black tea today

10 redenen waarom je vandaag zou moeten beginnen met het drinken van losse zwarte thee

De voordelen van het drinken van losse zwarte thee zijn talrijk en ze zullen zeker je gezondheid verbeteren. Laten we ze samen verkennen!

1) Zwarte thee is een natuurlijke stimulans

Omdat zwarte thee cafeïne bevat, is het een natuurlijke stimulans. Cafeïne is 's werelds meest geconsumeerde stimulerende middel en wordt zowel in theebladeren als in koffiebonen aangetroffen. Cafeïne kan je helpen de dag door te komen met meer alertheid en betere focus.

2) Zwarte thee vermindert stress

Stress is een serieus probleem in onze samenleving. De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat zij verantwoordelijk is voor meer dan 80% van alle bezoeken aan huisartsen en voor meer dan 300 miljard dollar per jaar aan medische kosten. Maar wat kun je eraan doen?

Van zwarte thee is aangetoond dat het stressniveaus verlaagt door cortisol te verlagen, het hormoon dat ervoor zorgt dat we ons gestrest voelen. Dit betekent dat wanneer je zwarte thee drinkt in plaats van koffie, je cortisolspiegel gedurende de dag lager blijft en je minder snel angstig of prikkelbaar wordt.

Studies tonen aan dat ongeveer 250 mg (1 kopje) zwarte thee 4 x zoveel L-theanine bevat als groene thee, dus als je maximale stressvermindering van je kopje thee wilt, zorg er dan voor dat je brouwt met losse zwarte bladeren - ze zijn Het geeft een echt sterke smaak die alle zorgen wegneemt!

Zwarte thee zit vol antioxidanten

Een van de belangrijkste redenen om losbladige thee te gaan drinken, is omdat het vol zit met antioxidanten. Antioxidanten zijn stoffen die u helpen gezond en jeugdig te blijven en vroegtijdige veroudering en ziekte te voorkomen. Ze doen dit door vrije radicalen te vernietigen, dit zijn moleculen die schade aan je cellen veroorzaken.

Zwarte thee heeft veel meer antioxidanten dan andere soorten thee omdat het is gemaakt van volledig geoxideerde bladeren. Het bevat ook meer catechinen dan groene thee of oolongthee (catechinen zijn een soort antioxidant). Catechines zijn in verband gebracht met een verbeterde controle van de bloedsuikerspiegel, een betere gezondheid van het hart, een lager cholesterolgehalte en zelfs kankerpreventie.

3) Zwarte thee houdt je alert

Nu we het belang van water hebben vastgesteld, gaan we kijken naar de tweede reden waarom zwarte thee zo geweldig is: het bevat cafeïne.

Cafeïne is een stimulerend middel en doet wat het moet doen: het houdt je alert! Het verhoogt ook de concentratie en het energieniveau, waardoor u zich gedurende de dag energieker kunt voelen. Omdat cafeïne echter een diureticum is (wat betekent dat je er meer van moet plassen), moet je ervoor zorgen dat je veel water drinkt als je zwarte thee drinkt.

4) Zwarte thee verhoogt de aandachtsspanne.

Zwarte thee bevat cafeïne, een stimulerend middel. Cafeïne werkt door de effecten van adenosine te blokkeren, een chemische stof die je slaperig maakt. Door deze chemische stof te blokkeren, kan cafeïne je helpen om langer wakker en alert te blijven.

Van cafeïne is aangetoond dat het leren en geheugen verbetert door vermoeidheid te verminderen en de focus te vergroten. In een onderzoek bij muizen ontdekten onderzoekers dat het drinken van cafeïnehoudend water hun vermogen om dingen te onthouden verhoogde in vergelijking met muizen die gewoon water dronken met of zonder toegevoegde suikers!

5) Zwarte thee houdt de bloeddruk onder controle.

Zwarte thee is een natuurlijke bron van antioxidanten, die belangrijk zijn voor het op peil houden van de bloeddruk. Zwarte thee bevat meer antioxidanten dan groene of oolong varianten. Antioxidanten helpen de bloeddruk te verlagen door de opbouw van tandplak op de wanden van uw bloedvaten te voorkomen en ontstekingen in uw lichaam te verminderen.

6) Zwarte thee bevat fluoride om tandvleesaandoeningen en tandbederf te helpen voorkomen.

Fluoride helpt gaatjes en tandbederf te voorkomen door het glazuur te versterken, waardoor het beter bestand is tegen de zuren die tanderosie veroorzaken. Studies hebben zelfs aangetoond dat theedrinkers 40-60% minder tandheelkundige aandoeningen hebben dan niet-theedrinkers!

Bovendien is bekend dat fluoride effectief is bij het voorkomen van tandvleesaandoeningen.Dit kan vooral belangrijk zijn voor mensen die 's nachts vaak tandenknarsen of overdag op ijs kauwen (wat het risico op terugtrekkend tandvlees vergroot)

7) Zwarte thee verlicht buikklachten.

Zwarte thee, gemaakt van gefermenteerde bladeren en gedroogd, is een geweldige manier om meer vezels in je dieet te krijgen. "Zwarte thee bevat veel meer voedingsvezels dan andere soorten thee", zegt voedingsdeskundige Jessica Crandall. "Een kopje zwarte thee kan tot 40% van de dagelijkse waarde voor vezels leveren."

Het werkt ook als een natuurlijk laxeermiddel. Volgens Dr. Josh Axe: "Zwarte thee bevat tannines die werken als een natuurlijk laxeermiddel dat helpt bij de spijsvertering en het lichaam helpt afvalstoffen gemakkelijker af te voeren."

8) Zwarte thee ondersteunt de werking van het cardiovasculaire systeem.

Een van de belangrijkste voordelen van zwarte thee is dat het flavonoïden bevat. Deze fytonutriënten zijn een geweldige bron van antioxidanten, die hartaandoeningen helpen voorkomen door oxidatie in bloedvaten te verminderen en de bloedtoevoer naar het hart te verbeteren. Ze helpen ook hoge bloeddruk te verlagen door slagaders te ontspannen en te voorkomen dat bloedplaatjes aan elkaar kleven, waardoor ze de bloedvaten niet blokkeren. Bovendien hebben onderzoeken aangetoond dat flavonoïden gunstig kunnen zijn bij het verminderen van het risico op een beroerte.

9) Zwarte thee vermindert het risico op een beroerte.

Er zijn veel gezondheidsvoordelen van zwarte thee, maar laten we ons concentreren op de meest bekende: het gehalte aan antioxidanten. Antioxidanten helpen het risico op een beroerte te verminderen door oxidatie in uw bloedvaten te voorkomen. En aangezien zwarte thee een aanzienlijke hoeveelheid fluoride bevat, kun je ook genieten van de tandbeschermende eigenschappen!

10) Het drinken van zwarte thee is een geweldig idee!

Als je al een zwarte theedrinker bent, dan ken je de voordelen. Maar als je het nog nooit eerder hebt geprobeerd, zijn hier enkele redenen waarom het geweldig is om vandaag te beginnen met het drinken van losse zwarte thee:

  • Zwarte thee is heerlijk en makkelijk te bereiden. Alles wat je nodig hebt is warm water!

  • Het is goed voor de gezondheid van je hart en hersenen. Zwarte thee bevat polyfenolen (natuurlijke verbindingen die in planten voorkomen), waarvan bekend is dat ze het cholesterolgehalte verlagen en hartaandoeningen helpen voorkomen. Zwarte thee bevat ook flavonoïden die kunnen beschermen tegen kanker; ze hebben ontstekingsremmende eigenschappen die de symptomen van astma, artritis en diabetes kunnen verminderen; ze kunnen de cognitieve functie ondersteunen door de hersenen te helpen alert te blijven na slaapgebrek; ze kunnen de bloedstroom door het lichaam verhogen; en veel mensen ervaren minder angst als ze ze regelmatig drinken, waardoor ze een slimme keuze zijn voor iedereen die in het algemeen gezond wil blijven. *Zwarte thee helpt je af te vallen*

Als je probeert af te vallen, maar trek hebt in suikerhoudend voedsel of je vermoeid voelt na het sporten, kan het drinken van losse zwarte thee helpen! Een studie toonde aan dat deelnemers die 2 kopjes (ongeveer 235 ml) per dag consumeerden gemiddeld 10 lbs afvielen in 6 weken vergeleken met degenen die in plaats daarvan cafeïnevrije groene thee dronken. *Zwarte thee kan u helpen beter te slapen *Mensen die vaak aan slapeloosheid lijden rapporteer dat het drinken van losse zwarte thee hen helpt om 's nachts sneller in slaap te vallen, omdat het cafeïnegehalte tijdens de verwerking is verwijderd, zodat er geen schok is bij het nuttigen van een kopje vlak voor het slapen gaan."

Conclusie

Het drinken van zwarte thee kan een geweldige manier zijn om je gezondheid te verbeteren. Het zit vol met antioxidanten en het bevat fluoride, dat je tanden helpt beschermen tegen tandbederf. Zwarte thee bevat ook polyfenolen waarvan bekend is dat ze kanker en hartaandoeningen bestrijden. Ze helpen ook stressniveaus te verminderen door je een energieboost te geven waardoor je je de hele dag alerter voelt!

.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Theebundeldozen

Welkom in een wereld van welzijn en verwondering!

Ga op een zintuiglijke reis met onze zorgvuldig geselecteerde collectie losse theemelangebundels. Elke slok belooft een ontsnapping naar een rijk van rijke smaken en aromatische gelukzaligheid. Onze collectie is een schatkamer voor theeliefhebbers, met een reeks bundels die geschikt zijn voor elke stemming en elk moment.

1 van 10