11 amazing benefits of dandelion tea for your health

11 geweldige voordelen van paardenbloemthee voor je gezondheid

Paardebloem van de wortels tot de bladeren en bloembladen heeft veel gezondheidsvoordelen. Het hele lichaam van de paardenbloemplant, gebruikt in veel traditionele remedies.

Wanneer paardenbloem aan thee wordt toegevoegd, blazen de heilzame eigenschappen van de paardenbloem de thee naar een geheel nieuw niveau.

Hier volgen enkele voordelen van theemelanges die paardenbloem bevatten.

1) Paardebloem kan spijsverteringsproblemen helpen.

Veel mensen gebruiken paardenbloem als een traditionele balsem voor constipatie en andere problemen met de spijsvertering. Een rapport van onderzoekers die naar de spijsvertering van dieren zochten, kwam tot de conclusie dat sommige chemicaliën in paardenbloem hielpen om het spijsverteringssysteem te verbeteren.

2) Paardebloem is een leverbeschermer.

Paardenbloemthee bevat veel carotenoïden, die helpen bij het goed functioneren van de lever. Paardebloem bevat veel choline, een leverstimulans en een bloedingsbeschermer. Vitamine C en luteïne, beide gevonden in paardenbloemthee, werken samen om de lever extra te beschermen tegen infecties, zoals geelzucht.

3) Paardenbloem is goed voor je hersenen.

Paardebloem is een potentiële bron van vitamine K, met meer dan 600 procent van de dagelijkse benodigde dosis. Vanwege het hoge vitamine K-gehalte kan paardenbloem u helpen een goede hersenfunctie te behouden en aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer te bestrijden. Het helpt ook bij het voorkomen van enorme schade aan ons zenuwstelsel.

4)   Paardenbloem is gunstig voor uw gezichtsvermogen.

De aanwezigheid van zeaxanthine in paardenbloem, een carotenoïde-element in de natuur, helpt het netvlies te beschermen tegen beschadiging door wrede UV-stralen. Maculadegeneratie kan ook worden voorkomen door regelmatig theemelanges met paardenbloem in te nemen.

5) Paardebloem kan het immuunsysteem stimuleren.

Er is steeds meer bewijs dat suggereert dat paardenbloem het immuunsysteem kan versterken. Door schimmels en insecten te bestrijden, zorgen theemelanges met paardenbloem voor een beter immuunsysteem. Paardebloem kan ook een enorm aantal antioxidanten leveren die ons DNA en onze cellen kunnen beschermen tegen een slechte conditie.

6) Paardenbloem kan het risico op kanker verminderen.

Het bijzondere voorrecht om kanker te bestrijden is niet zomaar een voorzichtige bewering, maar volgens rapporten lijkt paardenbloem zeer veelbelovend. Paardebloem kan de groei van kanker vertragen en de verspreiding ervan belemmeren. Vooral de bladeren zijn rijk aan antioxidanten en fytonutriënten, die kanker bestrijden. Evenzo heeft de wortelinfusie van paardenbloem aangetoond dat het in staat is apoptose of celdood in prostaat- en pancreascellen te veroorzaken.

7) Paardebloem en zijn anti-diabetische eigenschappen.

Er zijn aanwijzingen dat paardenbloem stoffen bevat die kunnen helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Volgens gepubliceerde rapporten kunnen de antihyperglycemische, antioxidatieve en ontstekingsremmende eigenschappen van paardenbloem helpen bij de behandeling van diabetes type 2.

8) Paardenbloem kan ontstekingen verminderen.

Sommige rapporten geven aan dat de infusies en stoffen van paardenbloem kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. In een studie die in 2014 is uitgevoerd, ontdekten onderzoekers dat chemische stoffen in paardenbloem enkele gunstige resultaten hadden om ontstekingsgevolgen te verminderen.

9) Paardenbloem kan helpen bij het afvallen.

Verschillende wetenschappers hebben beweerd dat paardenbloem een ​​grote steun kan zijn voor mensen om hun doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken. Dit is gebaseerd op de eigenschap van de plant om de impact van het koolhydraatmetabolisme te versterken en de vetopname te verminderen.

10) Paardebloem helpt de huid gezond te blijven.

Sommige onderzoeken tonen aan dat paardenbloem de huid beter kan beschermen tegen schade door de zon. UV-licht beschadigt de huid aanzienlijk en versnelt de huidveroudering. Uit onderzoek in 2015 naar huidcellen bleek dat paardenbloem de negatieve impact van schadelijk UV-licht enorm kan verminderen.

11) Paardenbloem kan de bloeddruk verlagen.

Aangezien paardenbloem een ​​goede bron van kalium is, kan het helpen de bloeddruk te verlagen volgens klinisch bewijs dat de eigenschappen van kalium aantoont

Uit onderzoek is gebleken dat personen die kaliumsupplementen gebruikten een verlaging van hun bloeddruk zagen, vooral als ze al een hoge bloeddruk hadden.

Definitieve conclusies

Paardebloem heeft veel mogelijke gezondheidsvoordelen.

Toch hebben veel van de claims extra onderzoek nodig om vast te stellen hoe effectief paardenbloem is voor mensen.

SHOP TEA MENGSELS BEVAT PAARDEBLOEM

.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Theebundeldozen

Welkom in een wereld van welzijn en verwondering!

Ga op een zintuiglijke reis met onze zorgvuldig geselecteerde collectie losse theemelangebundels. Elke slok belooft een ontsnapping naar een rijk van rijke smaken en aromatische gelukzaligheid. Onze collectie is een schatkamer voor theeliefhebbers, met een reeks bundels die geschikt zijn voor elke stemming en elk moment.

1 van 10